2008-ban alapított építészirodánkat a kettősség jellemzi. A norvégiai Saunders Architecture tagjaként Béres Attila a kezdetektől főként norvég és kanadai projektek tervezésével foglalkozik. A távmunkán alapuló munkakapcsolat életképességét jól bizonyítja a több, mint 80 közös projekt. Négy kontinens különböző országaiban megvalósuló családi házak és nyaralók valamint társasházak és középületek megvalósításában tervező vagy projektvezető építészként vesz részt.

A Béres Építésziroda hazai munkáink jelentős része kis léptékű magánberuházás. Egyedi elgondolású, személyre szabott épületeinkben közös vonás az egyszerűség, a racionalitás és a környezettudatos szemlélet.

Az általunk képviselt építészet irodánk és munkáink természetéből adódóan nem köthető stílusokhoz, sem egy konkrét helyhez vagy kultúrához. Minden új feladat gyökeresen eltérő, így ki kellett építenünk egy olyan szemléletmódot, ami nem a megszokáson és a tradíción, hanem a kísérletezésen és a egyedi megoldások keresésén alapul. Épületeink formai kialakítása a mikrokörnyezet és a helyi klíma eredménye. Geometrikus formanyelv, a természeti környezet tisztelete és egyfajta játékos könnyedség jellemzi házainkat.

Gyakran dolgozunk ki egy adott feladatra több megoldási verziót. Abban látjuk a jó együttműködés kulcsát, ha a lehetséges jó variációból az épület leendő használóival közösen választjuk ki a megfelelőt.

...építészet, kaland, ilyesmi...

Építészetünk, gondolataink egyszerre követik és kerülik a kortárs trendeket. Feladatunknak érezzük, hogy a minket körülvevő lehetőségek és bevett szokások sűrűjéből kiválogassuk azt, ami tényleg építésre érdemes.

Hisszük, hogy az archaikus, történelmi formák elhagyása nem jelenti gyökereink megtagadását. Bár munkamódszerünk invención és kísérletezésen alapul, minden ami ma íróasztalunkon megszületik, tartalmazza és újraértelmezi az elmúlt korok építészetét. A fő hangsúlyt a mai kérdésekre adott mai válaszok kapják.

Béres Attila

okleveles építészmérnök

tulajdonos, ügyvezető

1982
Zalaegerszeg
2001
KVJG - Keszthelyi Vajda János Gimnázium - Speciális tantervű matematikai osztály
2004
Erasmus ösztöndíj - Oulu, Finnország - Modern Nordic Architecture program
2007
diploma - építészmérnök - BME
2008
Leonardo ösztöndíj - szakmai gyakorlat - Saunders Architecure - Bergen, Norvégia
2009
Magyar Építész Kamara - tervezői jogosultsági vizsga
2010
kiállító - Modelling Museums - Műcsarnok, Budapest
2013
dicsérő oklevél - Piráni Építészeti Napok
2013
különdíj - R36- Fémlemezfedések az építészetben
2014
kiállító - I. Nemzeti Építészeti Szalon
2015
jelölés a Mies van der Rohe díjra

Balázs Jusztina

okleveles építészmérnök, rehabilitációs szakmérnök

alapító tag

1983
Budapest
2001
Fazekas Mihály Gimnázium - Budapest
2006
Hertie Stiftung ösztöndíj - Frankfurt am Main, Németország
2008
diploma - építészmérnök BME
2011
diploma - rehabilitációs szakmérnök BME
2013
dicsérő oklevél - Piráni Építészeti Napok
2013
különdíj - R36- Fémlemezfedések az építészetben
2014
Magyar Építész Kamara - tervezői jogosultsági vizsga
2014
kiállító - I. Nemzeti Építészeti Szalon
2015
jelölés a Mies van der Rohe díjra