U1-ház

Telken belüli elhelyezés
Az épület fő tömege az utcával párhuzamos elhelyezésű téglatestbe foglalható. Az előkert mélysége a környéken kialakult értékekhez igazodik, pontos mérete 14,7 m. A természetes terepviszonyokat figyelembe véve, a lehető legkisebb terepalakításra törekedve a ház szintvonalakra merőleges méretét igyekeztünk racionális keretek között minimalizálni, így az épület a telek beépíthető szélességét majdnem kitölti.

Mikrokörnyezet
A beépítésre szánt telek környezetében jellemzően átlagon felüli költségvetésből épült, magas igényeket kielégítő lakóépületek találhatók. Az összkép építészeti eszközkészletét tekintve rendkívül sokszínű. Nagy változatosság lelhető fel mind építészeti stílusok, mind építészeti minőség tekintetében. Kijelenthető, hogy olyan kialakult közös épített helyi érték, melyhez igazodni indokolt lenne, nem található a közelben.

Formai és stílusbeli döntéseink alapvetően az alábbi pontok köré gyűjthetők:
- mai, modern, de az elmúlt évszázad hagyományain alapuló
- műszaki szempontból maximalista - időtálló, minőségi
- természetközeli, ésszerűen környezettudatos, de nem túlgépesített
- a kerületi és fővárosi szabályozáshoz teljes mértékben igazodó

Térszervezés, tömegformálás
Az egylakásos lakóépület 3 szintből áll. A földszinten kapott helyet a bejárati részleg mellett a nappali-étkező-konyha tere, egy dolgozószoba és egy wellness egység pezsgőfürdővel és szaunákkal. Az emeleten három fürdőszobával és gardróbbal kiegészített hálószoba található az ezekhez kapcsolódó teraszokkal, erkélyekkel. Az épület teljes területén alápincézett. Itt található a gépkocsitároló helyiség, tároló valamint a gépészeti zóna, mely részben a földszinti padlóba süllyesztett pezsgőfürdő búvóterét is magába foglalja. A három szintet vertikálisan lépcső és lift köti össze.
…
…
…